İstanbul’un yoğunluğundan kaçıp temiz ve ferah bir havada keyifli bir kahvaltı yapmak istiyorsanız İstanbul çevresi kahvaltı mekanları seçeneklerine bir göz atın.
Yarım saat ile 1.5 saat arasında ulaşabileceğiniz kahvaltı mekanlarını hem sundukları hizmet hem de yoğunluk açısından inceliyorum. Sonuçta haftasonu kahvaltı keyfi için yola çıkıyoruz, eziyet için değil.
Maşukiye Kartepe Kahvaltı Mekanları (Sapanca)
İstanbul çevresi deyince en popüler mekanların başında geliyor Maşukiye.
Maşukiye ulaşımı kolay olmakla beraber haftasonları çok kalabalık olabiliyor. Tatil günleri haricinde ise oldukça ferah ve huzur dolu bir kahvaltı yapabilirsiniz. Tesisler çok sayıda ve büyükler, her sezon hizmet vermekteler.
Kış aylarında kayak için Kartepe’ye gidenlerin de yolu üstünde olması ve Kartepe ile Maşukiye kahvaltı mekanlarının bir birine yakın olması nedeniyle burdaki kahvaltı yerlerini bir arada listeliyorum. Maşukiye’deki en iyi 10 kahvaltı mekanını listelediğim yazıda detayları bulabilirsiniz.
Yuvacık Barajı Kahvaltı Mekanları (Kocaeli)
Yuvacık Barajı’na ulaşmak Maşukiye’ye ulaşmakla hemen hemen aynı. Ancak baraj gölüne ulaştıktan sonra tesislere kadar olan yol biraz dar. Yolun sonunda ise doğa ile içiçe doğal su akıntısı kenarında hem gün boyu kahvaltı hem de alabalık sunan tesislere ulaşabilirsiniz.
Yuvacık Barajı’na nasıl gidilir ve hangi tesisler vardır detaylı olarak Yuvacık Barajı yazımda bulabilirsiniz.
Yuvacık Barajı’nın en büyük avantajı, ancak büyük gruplar geldiğinde tesisler kalabalık olmakta. O yüzden tatil günlerinde bile rahatlıkla yer bulabileceğiniz bir tesis olmakta. Yuvacık, İstanbul çevresi kahvaltı mekanları seçenekleri arasında ulaşım süresi aynı olan Maşukiye’ye güzel bir alternatif sunuyor.
Polonezköy Kahvaltı Mekanları
İstanbul’un dışına çıkmayayım derseniz en popüler adreslerin başında Polonezköy geliyor. Ulaşımı kolay olmasına rağmen haftasonları özellikle öğleden sonra dönüş saatlerinde trafiği oldukça sıkışabilmekte.
Kahvaltı mekanı sayısı çok olmasına rağmen haftasonları ve resmi tatillerde Polonezköy oldukça kalabalık olabiliyor. Buna rağmen İstanbul’un farklı taraflarında oturan dostlar için orta noktada buluşma mekanı olarak listemizde bulunduralım.
Ağva (Şile)
Haftasonu romantik kaçamakların adresi Ağva’ya ulaşmak oldukça kolay. Ancak sadece kahvaltı yapmak yerine en az bir gece konaklama yapmak için bu yolu almanızı öneririm.
Ağva’da konaklama sunmayan restoran sayısı kısıtlı. Bunun yerine butik oteller özellikle müşterilerine, kendilerine has kahvaltılar sunmakta. Gitmeden önce kalacağınız otelin kahvaltısı nasıl diye internetten araştırmanız faydalı olacaktır.
Saklıgöl (Şile)
Eğer konaklama düşünmüyorsanız, Ağva’ya giderken daha yarı yolda, Şile’de Saklıgöl’e hem gün boyu kahvaltı hem de mangal için uğrayabilirsiniz.
Adı gibi gerçekten saklı bir göle ulaşmak için köyün içinden geçiyorsunuz ama vardığınızda aslında herkesin burayı keşfettiğini görüyorsunuz. Saklıgöl de tatil günleri oldukça kalabalık olabiliyor.
Karamandere Saklıgöl Tesisleri göl çevresindeki tek tesis olduğundan sıra beklemeniz gerekebilir ama tesis büyük olduğundan kısa bir bekleme ile yer bulabilirsiniz.
Saklıgöl ile ilgili detaylı bilgiyi Saklıgöl yazımda bulabilirsiniz.
Ağva’ya konaklama amacıyla gidiyorsanız giderken yol üstünde Saklıgöl’e uğrayabilirsiniz. Ana yoldan ayrıldıktan sonra yaklaşık 15dk’da göl kenarı tesisine ulaşabilirsiniz. Ulaşım kolaylığı açısından en yakın İstanbul çevresi kahvaltı mekanlarından biri Saklıgöl.
Çatalca
İstanbul’dan özellikle Avrupa Yakası’ndan kolay ulaşılabilecek bir bölge Çatalca. Piknik için bir çok tesis bulabilirsiniz ama en büyüğü ve ünlüsü Antik Köy Tesisleri.
Antik Köy’de hem kahvaltı yapabilirsiniz hem de gün boyu mangal keyfi sürebilirsiniz. Tesis içindeki mini hayvanat bahçesi sayesinde çocuklarınız da keyifli zaman geçirecektir.
Tesis oldukça büyük ama Çatalca bölgesi Polonezköy ya da Maşukiye kadar popüler olmadığından sezon biraz geç açılabiliyor. O yüzden havalar iyice ısındığında gitmenizi tavsiye ederim.
Kıyıköy (Kırklareli)
Karadeniz’in çoşkulu sularına kuşbakışı bakarak kahvaltı yapmak isterseniz Kıyıköy, İstanbul’un doğusundaki alternatiflerden biri.
Tekirdağ, Kırklareli’de oturan bölge halkının da tercih etmesi üzerine tatil günlerinde Kıyıköy limanı ve plajı oldukça kalabalık olabiliyor. Manzarası muhteşem, dik yamaçtaki restoranlarda tatil günlerinde bile yer bulabiliyorsunuz.
Sadece kahvaltı için değil deniz balığı, özellikle de kalkan yemek için Kıyıköy’ü tavsiye ederim.
Kıyıköy’de konaklama için de birkaç butik otel mevcut. Lüks beklemeyin ama Karadeniz havasında sakin bir dinlenme için tercih edebilirsiniz.
Silivri, Marmara Ereğlisi taraflarında yazlığınız varsa buradan rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Kahvaltı ya da yemek öncesi doğal ortam görmek istiyorsanız öncesinde Kastro’ya uğrayabilirsiniz.
İstanbul çevresi kahvaltı mekanlarına nasıl ulaşılır?
Haftasonu veya tatil günlerinde kahvaltı planlıyorsanız yola erken çıkmanızı tavsiye ederim. Erken kalkamıyorum diyorsanız kahvaltıya ilk giden grupların kalmaya başlayacağı saatlerde (saat 11 civarı) varacak şekilde yola çıkabilirsiniz ama mekanda biraz sıra beklemeniz gerekebilir.
İstanbul’un içinde yer alan Polonezköy ve en yakın konumda olan Şile haricindeki mekanlara ulaşmak için en az 1 saatlik yolculuk yapmanız gerekiyor. Dönüş yolunun daha uzun süreceğini de unutmayın.